De mooiste stranden voor een wintervakantie: Thailand

By | 5 december 2013


De badplaatsen langs de kust en op de eilanden van Zuidwest-Thailand zijn de laatste jaren enorm populair geworden voor een wintervakantie. Geen wonder, want je vindt er overal goudgele stranden en een azuurblauwe zee, ideaal om te snorkelen. Een extra attractie zijn de bizarre kalkrotsformaties die rond de kustplaats Krabi uit zee oprijzen, vaak begroeid met tropisch bos. Het weer is in onze winter meestal goed, maar in november en december kan het nog stevig regenen, dus verwacht niet alleen maar een staalblauwe hemel (sowieso een zeldzaamheid rond de evenaar).

Op de onbewoonde eilandjes rond Ko Hong die je vanuit de populaire badplaats Ao Nang  met bootexcursies kunt bezoeken, waan je je even Robinson Crusoe, mits je een beetje geluk hebt en er geen horden toeristen over het strand rondbanjeren. Helaas is de kans daarop aanzienlijk groter dan een jaar of vijftien geleden, toen dit gebied nog hoofdzakelijk door rugzaktoeristen werd bezocht.

Geef een reactie