Skip to content 
traveltips
Reisorganisaties

Groepsreizen: van fietsen in Frankrijk tot trektochten in de Himalaya

uitstapje groepsreis

De laatste jaren is het aanbod aan groepsreizen enorm toegenomen. Zelfs reizen naar de uithoeken van de Himalaya, zoals Bhutan, of het uiterste puntje van Zuid-Amerika vind je tegenwoordig in de brochures van gespecialiseerde reisorganisaties. Als je geen zin hebt om in je eentje op reis te gaan of simpelweg opziet tegen de rompslomp om vliegtickets, vervoer en hotels zelf te regelen, is dat zeker geen beletsel om de hele wereld te verkennen.

Een reis kiezen

Het aantal reisorganisaties dat in groepsreizen gespecialiseerd is, is zo groot dat het lastig is een overzicht te krijgen en de juiste organisatie te kiezen die het best bij jouw behoeften aansluit. Sommige reizen met grote groepen, andere juist met kleine, soms wordt gebruik gemaakt van redelijk luxe accommodatie, soms van echte budgetonderkomens, en daar hangt uiteraard een verschillend prijskaartje aan.
Als je de sites van de diverse organisaties bezoekt, krijg je meestal wel een goed beeld van de doelgroep. En dat is belangrijk, want het succes van een groepsreis is voor een deel afhankelijk van een zekere mate aan gelijkgestemdheid van de deelnemers.

Aanbieders van groepsreizen

De onderstaande organisaties hebben hun sporen verdiend en gelden als betrouwbare aanbieders van groepsreizen in allerlei soorten, van fiets- en wandelreizen tot expedities naar de Andes en de binnenlanden van Oeganda. Keuze genoeg!

  • Djoser.nl: de grootste reisorganisatie voor verre bestemmingen met een fraaie site die de reislust opwekt.
  • Sawadee: voor wie van actie en avontuur houdt en niet opziet tegen lange reisdagen en soms primitieve omstandigheden
  • Shoestring - Groepsreizen: actieve rondreizen met optimale vrijheid
  • Koning Aap Reizen: reizen naar Azië en het Midden-Oosten

  • SNP Actieve reizen: actieve vakanties over de hele wereld