Skip to content 
Rome
Stedentrip Rome   ukvlag duitse vlag

Rome: geniet van la dolce vita tijdens een citytrip

Hoe vaak je de Italiaanse hoofdstad Rome ook bezoekt, steeds ontdek je weer nieuwe dingen in de Eeuwige Stad. Er zijn weinig steden ter wereld waar zoveel monumenten en musea te vinden zijn in zo'n compact gebied. De pleinen en parken zorgen voor de nodige ruimte en (soms) rust. Rome is daarmee een ideale bestemming voor een weekendtrip, en de reis erheen is ook nog eens goed betaalbaar, nu je er met een budgetmaatschappij al voor een paar tientjes naartoe kunt vliegen.

Stad vol verrassingen

Rome bulkt van de grootse monumenten uit alle tijdperken, van de Oudheid tot de 21 eeuw, maar kent ook dorpse straatjes met buurtrestaurantjes in wijken als Trastevere, Testaccio en San Lorenzo, schitterende vergezichten en uitgestrekte parken. In de omgeving van de stad, in de heuvels en bergen van Lazio, liggen gemakkelijk bereikbare attracties . Plaatsen als Tivoli, Frascati en Subiaco zijn zowel voor de cultuur als de natuur zeker een dagtocht waard. En dan hebben we het nog niet over het heerlijke klimaat in lente en herfst, de luxe winkels en de uitstekende keuken in de talloze restaurants.
Rome is een wandelstad bij uitstek. Dwalend door de straten en stegen ontdek je altijd wel een onverwachte bezienswaardigheid, of dat nu een kerk, een fontein of standbeeld is. Rome is een stad vol verrassingen!
Via de links hieronder vind je praktische info en tips over onze favoriete attracties: